Honkararakenne Oyj:lle uusi hirsihöyläämö

Honkarakenteen Karstulan tehtaalle uusittiin hirsihöylälinja keväällä-2019. Kujakon Oy toimitti kokonaisuudessaan uuden linjaston poislukien höyläämön pääkoneena toimivan Weinig 45 hirsihöylän. Höyläämön syöttöpää toteutettiin alipainenostimella, jonka avulla saadaan vakaa ja rauhallinen siirtotapahtuma höylän syöttölaitteelle isojen hirsiaihioiden osalta. Syöttöpäässä lisäksi kappaleen kääntölaitteet. Höylän vastaanottopuolella automaattinen paketointikone sekä paketin poistokuljetimet.

Samaan linjaan sisällytettiin myös päätyponttilinjasto, millä voidaan ajaa esim. hirsipaneeleita. Päätyponttilinja eriytyy höylän perässä omaksi linjakseen. Höylän peräpää palvelee myös päätyponttilinjalta tulevia kappaleita paketointikoneen ja pakettikuljettimien osalta.